חטיבת ניהול

חטיבת "ניהול בכיר"

אנו מכירים בכך שמנהלים בסקטור הציבורי נדרשים היום יותר מתמיד להגיע לתפקידי ניהול בכיר עם ארגז כישורים ומיומנויות מגוון בנוסף לניסיונם הניהולי. לכן בנינו במיוחד עבורכם חטיבה הכוללת את המיומנויות והכישורים למנהלי העתיד. החטיבה הנה חטיבת רשות ואנו ממליצים עליה בחום.

השנה אנו מקימים נבחרת "ניהול בכיר" אליה תוכלו להצטרף בנוסף לתוכנית הלימודים, הלימודים יתקיימו תוך כדי שנת הלימודים תשפ"ג כך שתסיימו את התואר במסגרת של שנה אחת. פתיחת החטיבה מותנית במספר הנרשמים ובשכר לימוד נוסף לשכר הלימוד האוניברסיטאי.

אז מה תקבלו בחטיבה ?

1. קורס דירקטורים – קורס בשיתוף פעולה עם איגוד הדירקטורים בישראל (IDU)

קורס דירקטורים הוא קורס יוקרתי שנועד להכשיר מנהלים בכירים בחברה ולתת בידיהם כלים לקבלת החלטות על מנת להניע את החברה קדימה. קורס דירקטורים הופך את ראשי החברה לאנשים מושכלים יותר המודעים לתהליכים, לחוקים ומה שביניהם, כך שיוכלו לקבל את ההחלטה המתאימה ברגע הנכון.

מטרות הקורס: היום יותר מתמיד תפקיד הדירקטור דורש שיקול דעת ומיומנות גבוהה המבוססים על ידע מקצועי ועל ניסיון רב שלא תמיד קיימים בנמצא. כדי לעמוד בדרישות הללו, ובדרישות הרגולציה, החוק והאחריות האישית על מנת לפעול לטובת החברה בכל מצב או רגע נתון, נדרשים ידע, כלים ויכולות בכל הקשור לניהול מערכות כלכליות וארגוניות, להתעדכן בדרישות הרגולציה ולהכיר את כללי הממשל התאגידי על מנת לקיים את חובות האמון והזהירות החלות עליהם על פי הדין ולהימנע מהליכי האכיפה המנהלית.

קורס דירקטורים הלכה ומעשה, נועד להקנות כלים משפטיים, חשבונאיים, עסקיים, אסטרטגיים וכלכליים, שיעמדו לרשות הדירקטורים והמנהלים הבכירים בארגון, על מנת לענות על צרכי של הדירקטור בהתאם למציאות העכשווית. בנוסף, הקורס משלב דיון באירועים אקטואליים ובהתרחשויות המשפיעים על המשק ועל שוק ההון בישראל ותפקידו של הדירקטור בזיהוי, ניתוח, יישום ובקרה על ההשלכות הנובעות מכך.

2. לימודי תעודה "ניהול בכיר" – אוניברסיטת חיפה

הלימודים לניהול בכיר נלמדים באוניברסיטת חיפה תוך כדי הלימודים בתוכנית הלימודים הרגילה וכוללים שני חלקים –

• מנהל ציבורי בראייה השוואתית – כולל חשיפה לתיאוריות ומודלים במנהל הציבורי בארץ ובעולם, בחינתם בראייה השוואתית יישומית. במסגרת הקורס יצאו המשתתפים לשני סיורים לימודיים בארץ אשר יכללו ארגונים דוגמת הכנסת, יד ושם, אגף החינוך בעיריית חולון וסיור לימודי בחו"ל, בברלין. במסגרת הקורס הסטודנטים יצאו ללימודים בברלין בארגונים דוגמת הפרלמנט, משרד הספורט, עמותות, OECD, אנדרטת השואה, וילה וואנזה, אוניברסיטת פוטסדאם ועוד. עלויות הסיור למשתתפים ימומנו על ידי התכנית. לתמונות / סרטון לחץ כאן
  • "גלריה ניהולית" סדנאות ניהוליות - בשנים האחרונות עברו ארגונים שינויים שמאלצים אותם להתאים את מערכותיהם ובתוך כך גם את המערכת האנושית, לדרישות ולהכרה כי ניהול המשאב האנושי בארגון הינו רכיב אסטרטגי מכריע ביכולתו של הארגון לעמוד בחזונו, במטרותיו וביעדים שהציב לעצמו. מנהלי הארגון ומתמודדים עם ריבוי אתגרים כמו איתור עובדים מוכשרים, ושימורם. כדי לשמר עובדים, צריך לנהל כראוי את המשאב האנושי בארגון על כל היבטיו. מטרת הקורס להקנות ללומדים ידע, עקרונות ויכולת יישום של פרקטיקות מרכזיות בניהול משאבי אנוש.

הקורס מורכב ממספר סדנאות דוגמת: שיווק עצמי, ניהול זמן, מנהיגות, ניהול צוותים, הכנה למכרזים, ניהול קריירה, מתן משוב, דוברות, גישור ועוד. לתמונות לחץ כאן

אני ממליצה לכם בחום להשתלב בנבחרת ה"ניהול הבכיר" ומאמינה שהכישורים והמיומנויות שתרכשו יכינו אתכם לשלב הבא של הקריירה שלכם.

מלגות בית הספר למדעי המדינה לכל התארים

תואר ראשון במדעי המדינה | תואר ראשון בשנתיים | לימודי ערב

תואר ראשון חד חוגי עם ספח התמחות ביחב"ל / מנה"צ / ממשל ורעיון מדיני

מגוון תכניות תואר שני בשנה אחת במדעי המדינהמסלול מואץ לתואר שני במדעי המדינה