דבר ראש התכנית

תכנית המנהלים לתואר שני במנהל ומדיניות ציבורית (Executive MPA) היא אחת מתוכניות הדגל הוותיקות של אוניברסיטת חיפה. מטרתנו העיקרית הינה להכשיר את הדור הבא של עתודת המנהיגות ומקבלי ההחלטות של המנהל הציבורי בישראל.

התכנית מאושרת על ידי נציבות שירות המדינה ומוכרת על ידה לכל עובדי השירות הציבורי.

ייחודיותה של התכנית היא בשילוב בין הקניית ידע אקדמי והבנה רב-תחומית ומבוססת תיאוריה של המנהל הציבורי בישראל, לבין ההכשרה המעשית הדרושה למנהלים ולמנהיגי ציבור במאה ה 21. לפיכך, הסטודנטים ובוגרי התכנית נהנים מיתרונה הבולט של התכנית ביישום התכנים הנלמדים לכדי הכרות מעמיקה עם הסביבה הפוליטית והביורוקרטית של המנהל הציבורי, לצד הכשרתם במגוון יכולות הנחוצות לבכירים במגזר הציבורי, כגון ניתוח מדיניות, קבלת החלטות; עיצוב והערכת מדיניות; רגולציה; פיקוח; ומנהיגות ניהולית להובלת שינויים במנהל הציבורי בישראל בראיה גלובאלית. בנוסף ללמידה הפורמלית, הסטודנטים בתכנית נהנים ממגוון פעילויות אשר תכליתם העשרה מעשית למנהלים ובניית קשרים (networking) חברתיים ומקצועיים עם גורמי ניהול מובילים במגזר הציבורי והפרטי.

בוגרי התוכנית משתלבים, לאחר לימודיהם, בעמדות מפתח בסקטור הציבורי, השלישי והפרטי בישראל וחלקם אף ממשיך ללימודי הדוקטורט בישראל ובאוניברסיטאות מובילות בחו"ל.

אווירת הלימודים בתכנית אינטימית ואישית (כ-30 סטודנטים בשנה), והסגל האקדמי והמנהלי שם דגש על היכרות אישית עם הסטודנטים והבנת צרכיהם האקדמאים והיישומיים לצורך פיתוח הקריירה שלהם. הסגל האקדמי כולל חוקרים מצוינים במגוון תחומי מחקר במדע המדינה ומנהל ציבורי, כמו גם מרצים ואנשי מקצוע מובילים בתחומי הניהול והמנהיגות. למעוניינים והמתאימים, תוצע האפשרות להמשיך לכתיבת עבודת תזה ולימודי מחקר מתקדמים תחת הנחייתם של סגל החוקרים בתוכנית.

אנו מעוניינים בסטודנטים חדורי מוטיבציה ובעלי יכולת גבוהה, המבקשים ליצור שינוי ולרכוש מגוון כלים שיוכלו לסייע להם במשימה זו.

לאור מספר המקומות המצומצם בתוכנית, לא נוכל לקבל את כל המועמדים. אולם, אנו מתייחסים בכובד ראש לכל מועמדת ומועמד ומזמנים לראיון אישי את כל מי שעומד בתנאי הקבלה. המלצתי לכם לשתף אותנו בקורות החיים שלכם בכל פרט שיאפשר לנו להכיר אתכם טוב יותר, וללוות את מסמך קורות החיים במכתב מקדים, בו תוכלו לספר לנו אודותיכם ולשתף אותנו מדוע אתם מתאימים לתוכנית.

מצפה לראותכם, הטובים ביותר, בתוכנית המנהלים הטובה ביותר ללימודי מוסמך במנהל ומדיניות ציבורית.

ד"ר דנה ושדי

ראש התוכנית

dana vashdi  EMPA LOGO

עקבו אחרינו בפייסבוק facebook icon