למה דווקא אצלנו?

doron navot and robi rivlinהתואר במדעי המדינה באוניברסיטת חיפה הינו תואר יוקרתי, הנחשב לאחד ממקצועות הדגל של מדעי החברה, ולתחום לימוד מבין הפופולאריים בישראל. הסטודנטים שלנו נהנים מהוראה איכותית, וממגוון רחב של קורסים. אצלנו תמצאו סגל מרצים וחוקרים מן השורה הראשונה, המשולבים בכל תחומי המחקר. סגל המרצים של ביה"ס למדעי המדינה מורכב מבוגרי מיטב האוניברסיטאות בארץ ובעולם. ההישגים המחקריים של צוות מרצי ביה"ס למדעי המדינה, מתבטאים בפרסומים בכתבי עת מהמובילים בתחומם במדעי המדינה, בזכייה במענקי מחקר מקרנות יוקרתיות, וזוכים להערכה רבה בארץ ובעולם. בית הספר של מדעי המדינה מצטיין בתחום המחקרי, ובמסגרתו פועלים מספר מרכזי מחקר בתחומי ביטחון לאומי, מדיניות ציבורית, ואסטרטגיה ימית.

כי אצלנו יחס אישי זו לא סתם סיסמא. כל תלמadmin staffידי התואר במדעי המדינה מקבלים ליווי מנהלי צמוד מצוות המלאכיות של בית הספר, לכל אורך הלימודים. היחס אישי ויוצא דופן, כל שאלה או בעיה שמעוררת במהלך הלימודים מטופלת ע"י הצוות, תוך התחשבות רבה בצרכי הסטודנט. צוות מנהל בית הספר זכה בפרסי הצטיינות אוניברסיטאיים תודות ליחס החם לסטודנטים, ומקבל ניקוד גבוה בכל שנה בסקרי ההוראה המועברים בין תלמידי החוג.

כי תלמידי un modelהתואר שלנו מקבלים חווית לימודים עשירה. מעבר למגוון הקורסים, מתקיימים כחלק אינטרגראלי מתוכנית הלימודים מפגשים עם חברי כנסת, סמינרים מחלקתיים המארחים את מיטב המרצים מהארץ ומחו"ל, וסיורים לימודיים במסגרת תוכניות הלימוד. ניתן להשתלב בתוכניות מיוחדות וייחודיות בישראל ואף בעולם, כגון מודל האו"ם, פרקטיקום - התמחות מעשית, ועוד.

students in knesset

כי אצלנו תקבלו כלים שיסייעו בידכם בשוק העבודה. לימודי התואר הראשון מעניקים לסטודנטים כלים עיקריים להשפיע על הפוליטיקה בישראל, ומקנים בסיס השכלתי, המאפשר לבחון ולנתח לעומק את האופן בו הפוליטיקה משפיעה על התהליכים השונים במדינה. התואר פותח כיוונים לעבודה במגוון גדול של תחומים ומוסדות, .ולהמשך לימודים לתארים מתקדמים לימודי התואר השני מחדדים את הידע באחת משלוש הדיסיפלינות של מדעי המדינה: יחסים בינלאומיים, מינהל ציבורי, וממשל ורעיון מדיני. התואר השני כולל עבודת מחקר ופותח תחומי ידע נוספים, ומאפשר יצירת קשרים עם גופים שונים העוסקים בתחום. בשל כך, התואר במדעי המדינה פותח דלתות להשתלבות בשוק העבודה כחברי כנסת, דיפלומטים, פוליטיקאים, ראשי מועצות וערים, עובדי משרד הביטחון, עובדי משרד החוץ, עיתונאים, אנשי תקשורת, עובדי הוראה, עובדי מחקר. כמו כן, התואר מהווה בסיס להשתלבות בארגונים בינ"ל שפעילותם כוללת ניתוח מערכות מדינתיות.

university of haifa כי הנוף, האווירה, המיקום, האוויר, הטבע מסביב, והאנשים - הופכים את אוניברסיטת חיפה לאוניברסיטה הכי יפה בארץ. האוניברסיטה אפילו קיבלה תעודת הצטיינות באתר התיירות הבינ"ל tripadvisor כמקום שמומלץ לבקר וללמוד בו. אוניברסיטת חיפה היא מוסד מתפתח ודינאמי בעל שם עולמי בתחומי מחקר רבים, ופועלות בה תכניות לימוד בינלאומיות הנלמדות בשפה האנגלית, המושכות סטודנטים מצטיינים מישראל ומכל העולם. הרכב אוכלוסיית הסטודנטים ואנשי הסגל הינו ייחודי: לומדים באוניברסיטה המספר הגבוה ביותר של אנשי כוחות הבטחון , כמו גם ערבים ויהודים, דרוזים וצ'רקסים, חילונים, דתיים וחרדים. אוניברסיטת חיפה היא המוסד הפלורליסטי ביותר בישראל ומהווה דוגמא למחקר והוראה אקדמית מצטיינים, באווירה של שיתוף וכבוד הדדי. גם בכך אנו תורמים לעתידה של מדינת ישראל .

תואר שני עם התמחות במנהל ויזמות בשלטון המקומי

תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית לחברי הסתדרות המחר