תואר ראשון במדעי המדינה

מערכת הלימודים לתואר ראשון במדעי המדינה לשנת תשפ"א (2020-2021) לימודי יום וערב - לחצו כאן

*המערכת נתונה לשינויים. ניתן להתעדכן באופן שוטף בקטלוג הקורסים באתר האוניברסיטה.

מנהל אקדמי ללימודי התואר הראשון: ד"ר איתי בארי

יועץ לימודי תואר ראשון: ד"ר אנדרי עשת
מרכזת לימודי תואר ראשון: גב' נועה אברהם

מטרת לימודי תואר ראשון בביה"ס למדעי המדינה, היא להקנות כלים להבין ולנתח את העולם המדיני, המבנים המרכיבים אותו, והתהליכים הפועלים בו. אנו רואים בבוגרי מדעי המדינה כבעלי יכולת, זכות ואף חובה להשפיע באופן ניכר במרחב הציבורי בישראל ובעולם. לאור זאת, אנו מעניקים גם את הבסיס התיאורטי בתחומי המחקר העיקריים במדעי המדינה, וגם ידע וכלים יישומיים הנדרשים בשוק העבודה בתחום הפוליטי/מדיני/מחקרי כיום. בהתאם לזאת, במהלך התואר ישולבו פעילויות וקורסים ייחודיים ופרקטיים כמפורט מטה, שמטרתם לאפשר לתלמידים מפגש חוויתי עם הנושאים שנלמדים בקורסים. כמו כן יאורגנו ימי עיון ומפגשים אישיים עם דמויות מפתח מהעולם הציבורי והפוליטי. ימי הכוון תעסוקתי יעניקו הזדמנות לפגוש גורמים שונים משוק העבודה, בדגש על מוסדות, ארגונים וגורמים במגזר הציבורי, הפרטי והשלישי. ייערכו מפגשים עם בוגרי מדעי המדינה, הרצאות אורח, וסדנאות לשיפור מיומנויות הנדרשות בשוק העבודה.

מה אנחנו מציעים?

evening studies practicum un model
לימודי ערב פרקטיקום מועדון מודל האום
 exchange students  had hugi  tour
חילופי סטודנטים

ספח התמחות

במסלול החד חוגי

סיורים לימודיים
job offer excellence speed

ימי הכוון תעסוקתי

ויריד תעסוקה

סדנת מצטיינים

תואר ראשון בשנתיים

together islam teacher
המסלול להשפעה ציבורית

מסלול משותף עם

החוג למזה"ת ואסלאם

תעודת הוראה באזרחות

תכנית הלימודים

תוכנית לימודי תואר ראשון במדעי המדינה עוסקת בחמשת התחומים הבאים:
א. ממשל: חקר משווה של מוסדות ותהליכים פוליטיים, ניתוח מערכות פוליטיות באזורי עולם שונים, התנהגות פוליטית (הצבעה, מחאה ואלימות, פסיכולוגיה פוליטית, מפלגות פוליטיות, קבוצות אינטרס ופוליטיקה ישראלית).
ב. מינהל ומדיניות ציבורית: תורת המינהל, ניהול משאבי אנוש, בירוקרטיה ופוליטיקה, קביעת מדיניות ציבורית, כלכלה פוליטית, מבנה מערכת המינהל בישראל, רפורמות במנהל ציבורי, שלטון מקומי, ביקורת ציבורית והתנהגות ארגונית.
ג. יחסים בינלאומיים ומדיניות חוץ: היסטוריה ותיאוריה של היחב"ל, קבלת החלטות ועיצוב מדיניות חוץ, בטחון לאומי ואסטרטגיה, דיפלומטיה ומשא ומתן, צדק בינ"ל ופתרון קונפליקטים, כלכלה פוליטית בינ"ל.
ד. מחשבה מדינית: יסודות הפילוסופיה הפוליטית, היסטוריה אינטלקטואלית, מוסר ופוליטיקה, תיאוריה דמוקרטית, מחשבה פוליטית יהודית וישראלית.
ה. הקניית שיטות וכלי מחקר: אנו רואים בהקניית שיטות וכלי מחקר משימה חשובה של תוכנית לימודי תואר ראשון. מטרתנו בהקניית השיטות וכלי המחקר לחנך לאוריינות מתודולוגית והכנת תשתית הידע ללימודים מתקדמים. במסגרת תוכנית זו אנו מלמדים את בסטודנטים של לימודי תואר ראשון קורסים בכתיבה וקריאה מדעית ושיטות מחקר (שנה ב'), סטטיסטיקה (שנה ב') וכן סמינר מחקר לסטודנטים מצטיינים.

מסלולי הלימוד

הלימודים בביה"ס למדעי המדינה מתקיימים בשני מסלולים: מסלול דו חוגי ומסלול חד חוגי.

המסלול הדו חוגי - במסלול הדו חוגי, יבחר התלמיד חוג לימודים נוסף על מדעי המדינה. במסגרת מדעי המדינה ילמד התלמיד כ-60 נ"ז, וכן כ-60 נ"ז בחוגו השני. תלמיד במסלול דו חוגי במדה"מ יוכל ללמוד במסלול לימודי יום - משך הלימודים 3 שנים, או שנתיים (מסלול דו שנתי). הלימודים בשנתיים נפרסים על פני שישה סמסטרים, וכוללים סמסטר קיץ אחד לפחות.

המעוניינים ללמוד במסלול דו חוגי לימודי ערב – תכנית הלימודים נפרסת על פני 3 שנים. הלימודים מתקיימים ביום אחד בשבוע. בכל שנת לימודים ילמד התלמיד שלושה סמסטרים (כולל סמסטר קיץ). תכנית הערב כוללת מספר קורסים מתוקשבים.

המסלול החד חוגי - במסגרת זו ילמד התלמיד 120 נ"ז במדעי המדינה. הלימודים מאפשרים הרחבה של הידע התיאורטי במדעי המדינה, לצד שילוב של קורסים מעשיים. יחד, בוגרי מסלול זה יקבלו הכשרה מעמיקה בתחום מדעי המדינה. בוגרי המסלול החד חוגי, שישלימו בהצלחה את כל דרישות המסלול, יקבלו ספח התמחות בתחום אותו הרחיבו במהלך לימודיהם: התמחות בממשל ורעיון מדיני, או התמחות ביחסים בינלאומיים, או התמחות במנהל ומדיניות ציבורית. מבנה הלימודים במסלול חד חוגי: 89 נ"ז במדעי המדינה, ו-31 נ"ז בחוגים אחרים מחוץ למדעי המדינה.

מידע מפורט ניתן למצוא תחת "מידע למועמדים".

מועמדים בגיל 30 ומעלה, יוכלו להתקבל ללא פסיכומטרי, בכפוף לעמידה בבחינת כניסה של ביה"ס למדעי המדינה, ולעמידה בתנאי הקבלה האוניברסיטאיים. פרטים מלאים תחת "מידע למועמדים".

עודכנו תנאי קבלה חדשים עקב מצב הקורונה - לפרטים לחצו כאן, עמוד 2 במסמך המצורף.

ניתן להתחיל תואר ראשון במדעי המדינה בסמסטר א' או בסמסטר ב'. להרשמה לחצו כאן.

מלגות למצטייני פסיכומטרי

מסלול מואץ לתואר שני