תואר ראשון במדעי המדינה - לימודי יום וערב

ביה"ס למדעי המדינה מקיים תואר ראשון במסגרת של לימודי יום או ערב, לבחירת התלמיד.

המסלול הדו חוגי - יום - במסלול זה יבחר התלמיד חוג לימודים נוסף על מדעי המדינה. במסגרת מדעי המדינה ילמד התלמיד כ-60 נ"ז, וכן כ-60 נ"ז בחוגו השני. משך הלימודים 3 שנים, או שנתיים (מסלול דו שנתי). הלימודים בשנתיים נפרסים על פני שישה סמסטרים, וכוללים סמסטר קיץ אחד לפחות.

המסלול הדו חוגי - ערב - הלימודים במסלול ערב בביה"ס למדעי המדינה מתקיימים במסלול דו-חוגי בלבד. במסגרת מדעי המדינה ילמד התלמיד כ-60 נ"ז, וכן כ-60 נ"ז בחוגו השני. משך הלימודים 3 שנים, ביום לימודים אחד בשבוע - יום ראשון, וכוללים סמסטר קיץ. תכנית הערב כוללת מספר קורסים מתוקשבים. הסטודנטים במסלול ללימודי הערב יכולים לבחור ולשלב גם ללמוד קורסים מלימודי היום, לבחירתם.

אנו רואים בבוגרי מדעי המדינה כבעלי יכולת, זכות וחובה להשפיע באופן ניכר המרחב הציבורי בישראל. לאור זאת, אנו מעוניינים לתת לסטודנטים גם את הבסיס התיאורטי בתחומי המחקר העיקריים במדעי המדינה, וגם קורסים שיעניקו ידע וכלים יישומיים הנדרשים בשוק העבודה בתחום הפוליטי/מדיני/מחקרי כיום.

בהתאם לזאת, מעבר לקורסי לימוד ייחודיים ופרקטיים הניתנים לבחירת התלמיד, במהלך הלימודים יאורגנו סיורים לימודיים, שמטרתם לאפשר לתלמידים מפגש חוויתי ובלתי אמצעי עם הנושאים שנלמדים בקורסים. כמו כן יוזמנו התלמידים לימי עיון ולמפגשים אישיים עם דמויות מפתח מהעולם הציבורי והפוליטי בהן דנים בשיעורים. מעבר לכך, יאורגנו ימי הכוון תעסוקתי בהם תהא לתלמידים הזדמנות לפגוש גורמים שונים משוק העבודה, בדגש על מוסדות, ארגונים וגורמים במגזר הציבורי, הפרטי והשלישי. במסגרת ימי ההכוון התעסוקתי, ייערכו מפגשים עם בוגרי מדעי המדינה, הרצאות אורח, וסדנאות לשיפור מיומנויות הנדרשות בשוק העבודה.

מלגות

תנאי קבלה

הקבלה מותנית בעמידה בתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה ברמה הנדרשת ע"י ביה"ס. מידע מפורט ניתן למצוא תחת "מידע למועמדים".

ניתן להתחיל לימודי תואר ראשון במדעי המדינה בסמסטר א' או בסמסטר ב'. להרשמה לחצו כאן.

תכנית הלימודים

תוכנית לימודי תואר ראשון במדעי המדינה עוסקת בחמשת התחומים הבאים:
א. ממשל: חקר משווה של מוסדות ותהליכים פוליטיים, ניתוח מערכות פוליטיות באזורי עולם שונים, התנהגות פוליטית (הצבעה, מחאה ואלימות, פסיכולוגיה פוליטית, מפלגות פוליטיות, קבוצות אינטרס ופוליטיקה ישראלית).
ב. מינהל ומדיניות ציבורית: תורת המינהל, ניהול משאבי אנוש, בירוקרטיה ופוליטיקה, קביעת מדיניות ציבורית, כלכלה פוליטית, מבנה מערכת המינהל בישראל, רפורמות במנהל ציבורי, שלטון מקומי, ביקורת ציבורית והתנהגות ארגונית.
ג. יחסים בינלאומיים ומדיניות חוץ: היסטוריה ותיאוריה של היחב"ל, קבלת החלטות ועיצוב מדיניות חוץ, בטחון לאומי ואסטרטגיה, דיפלומטיה ומשא ומתן, צדק בינ"ל ופתרון קונפליקטים, כלכלה פוליטית בינ"ל.
ד. מחשבה מדינית: יסודות הפילוסופיה הפוליטית, היסטוריה אינטלקטואלית, מוסר ופוליטיקה, תיאוריה דמוקרטית, מחשבה פוליטית יהודית וישראלית.
ה. הקניית שיטות וכלי מחקר: אנו רואים בהקניית שיטות וכלי מחקר משימה חשובה של תוכנית לימודי תואר ראשון. מטרתנו בהקניית השיטות וכלי המחקר לחנך לאוריינות מתודולוגית והכנת תשתית הידע ללימודים מתקדמים. במסגרת תוכנית זו אנו מלמדים את בסטודנטים של לימודי תואר ראשון קורסים בכתיבה וקריאה מדעית ושיטות מחקר (שנה ב'), סטטיסטיקה (שנה ב') וכן סמינר מחקר לסטודנטים מצטיינים.

מלגות בית הספר למדעי המדינה לכל התארים

תואר ראשון במדעי המדינה | תואר ראשון בשנתיים | לימודי ערב

תואר ראשון חד חוגי עם ספח התמחות ביחב"ל / מנה"צ / ממשל ורעיון מדיני

מגוון תכניות תואר שני בשנה אחת במדעי המדינהמסלול מואץ לתואר שני במדעי המדינה