תואר ראשון במדעי המדינה - לימודי ערב

יועץ לימודי לימודי ערב: ד"ר אנדרי עשת

מרכזות לימודי ערב: גב' מאירה יורן, גב' לירון קרפל - ציון

לרשימת קורסי הלימוד לשנה"ל תשע"ח (אוקטובר 2017) - לחצו כאן

ניתן להתחיל לימודי תואר ראשון במדעי המדינה בסמסטר א' או בסמסטר ב'. להרשמה לחצו כאן.

ביה"ס למדעי המדינה מקיים מסגרת של לימודי ערב. תכנית הלימודים במסגרת זו נפרסת על פני ארבע שנים, ביום לימודים אחד בשבוע. ניתן לסיים את הלימודים גם בשלוש שנים.

לימודי ערב בביה"ס למדעי המדינה מתקיימים במסלול הדו-חוגי בלבד. במסלול זה משלב התלמיד לימודים בביה"ס למדעי המדינה יחד עם לימודים בהיקף שווה בחוג נוסף, 60 נקודות זכות בכל אחד מהחוגים.

הקבלה מותנית בעמידה בתנאי הקבלה הכלליים של האוניברסיטה ברמה הנדרשת ע"י ביה"ס. מידע מפורט ניתן למצוא תחת "מידע למועמדים".

תוכנית לימודי תואר ראשון במדעי המדינה עוסקת בחמשת התחומים הבאים:
א. ממשל: חקר משווה של מוסדות ותהליכים פוליטיים, ניתוח מערכות פוליטיות באזורי עולם שונים, התנהגות פוליטית (הצבעה, מחאה ואלימות, פסיכולוגיה פוליטית, מפלגות פוליטיות, קבוצות אינטרס ופוליטיקה ישראלית).
ב. מינהל ומדיניות ציבורית: תורת המינהל, ניהול משאבי אנוש, בירוקרטיה ופוליטיקה, קביעת מדיניות ציבורית, כלכלה פוליטית, מבנה מערכת המינהל בישראל, רפורמות במנהל ציבורי, שלטון מקומי, ביקורת ציבורית והתנהגות ארגונית.
ג. יחסים בינלאומיים ומדיניות חוץ: היסטוריה ותיאוריה של היחב"ל, קבלת החלטות ועיצוב מדיניות חוץ, בטחון לאומי ואסטרטגיה, דיפלומטיה ומשא ומתן, צדק בינ"ל ופתרון קונפליקטים, כלכלה פוליטית בינ"ל.
ד. מחשבה מדינית: יסודות הפילוסופיה הפוליטית, היסטוריה אינטלקטואלית, מוסר ופוליטיקה, תיאוריה דמוקרטית, מחשבה פוליטית יהודית וישראלית.
ה. הקניית שיטות וכלי מחקר: אנו רואים בהקניית שיטות וכלי מחקר משימה חשובה של תוכנית לימודי תואר ראשון. מטרתנו בהקניית השיטות וכלי המחקר לחנך לאוריינות מתודולוגית והכנת תשתית הידע ללימודים מתקדמים. במסגרת תוכנית זו אנו מלמדים את בסטודנטים של לימודי תואר ראשון קורסים בכתיבה וקריאה מדעית ושיטות מחקר (שנה ב'), סטטיסטיקה (שנה ב') וכן סמינר מחקר לסטודנטים מצטיינים.

אנו רואים בבוגרי מדעי המדינה כבעלי יכולת, זכות וחובה להשפיע באופן ניכר המרחב הציבורי בישראל. לאור זאת, אנו מעוניינים לתת לסטודנטים גם את הבסיס התיאורטי בתחומי המחקר העיקריים במדעי המדינה, וגם קורסים שיעניקו ידע וכלים יישומיים הנדרשים בשוק העבודה בתחום הפוליטי/מדיני/מחקרי כיום.

בהתאם לזאת, מעבר לקורסי לימוד ייחודיים ופרקטיים הניתנים לבחירת התלמיד, במהלך הלימודים יאורגנו סיורים לימודיים, שמטרתם לאפשר לתלמידים מפגש חוויתי ובלתי אמצעי עם הנושאים שנלמדים בקורסים. כמו כן יוזמנו התלמידים לימי עיון ולמפגשים אישיים עם דמויות מפתח מהעולם הציבורי והפוליטי בהן דנים בשיעורים. מעבר לכך, יאורגנו ימי הכוון תעסוקתי בהם תהא לתלמידים הזדמנות לפגוש גורמים שונים משוק העבודה, בדגש על מוסדות, ארגונים וגורמים במגזר הציבורי, הפרטי והשלישי. במסגרת ימי ההכוון התעסוקתי, ייערכו מפגשים עם בוגרי מדעי המדינה, הרצאות אורח, וסדנאות לשיפור מיומנויות הנדרשות בשוק העבודה.

מלגות