התוכנית ללימודי דמוקרטיה

סגל המרצים

gal gerzon

ד"ר גל גרזון, ראש התכנית ללימודי דמוקרטיה

תחומי מחקר: מחשבה מדינית. מלמד בתכנית את הקורס "בזכות העריצות", העוסק בהיכרות עם מספר חלופות רעיוניות לדמוקרטיה וליברליזם היוצאות מנקודות ראיה שונות; ביקורת הדמוקרטיה על מוסדותיה והנחות היסוד שלה והתמודדות עם צורות חשיבה שזרות לה; הבנת מתחים פנימיים בתוך תיאוריות דמוקרטיות.

דוא"ל: gerson@poli.haifa.ac.il

doron navotד"ר דורון נבות

ד"ר דורון נבות השלים את לימודי הדוקטורט שלו במדע המדינה באוניברסיטה העברית בירושלים. נושא הדוקטורט שלו הוא המושג שחיתות פוליטית. ספרו שחיתות פוליטית בישראל זכה בפרס האגודה הישראלית למדע המדינה וצוטט על-ידי בית המשפט העליון, והוא נחשב לחוקר הבכיר ביותר בתחום. ד"ר נבות נמנה על צוות ההיגוי של התכנית והוא מלמד בה את הקורס סוגיות בתיאוריה הדמוקרטית ובמשטר הישראלי. בשעות הפנאי ד"ר נבות בין השאר שוחה בבריכת הטכניון, למגינת ליבו, ומשלים את הפרקים הנותרים מהעונה השישית של 'משחקי הכס'.

דוא"ל: dnavot@poli.haifa.ac.il

asad ghanemפרופ' אסעד גאנם

פרופ' אסעד גאנם עוסק בפוליטיקה השוואתית. מחקריו מתמקדים בפוליטיקה של זהויות, ופוליטיקה אתנית בחברות מפולגות. פרופ' גאנם הינו חוקר בכיר של פוליטיקה ישראלית ופלסטינית, ותהליכי דמוקרטיזציה בעולם הערבי ובמזה"ת. פרופ' גאנם סיים את לימודי הדוקטורט באונ' חיפה, ועשה פוסט דוקטורט ב-London School of Economics. לימד בעבר באוניברסיטת מרילנד. פרופ' גאנם פרסם עד כה כ-10 ספרים ועשרות מאמרים בכתבי עת מובילים בתחומי התמחותו. פרופ' גאנם מלמד בתכנית סמינר על תהליכי דמוקרטיזציה בעולם הערבי, עם דגש על האביב הערבי ותוצאותיו.

דוא"ל: ghanem@poli.haifa.ac.il

michal hershman 4ד"ר מיכל הרשמן - שטרית

ד"ר הרשמן - שטרית השלימה את לימודי הדוקטורט שלה בחוג לתקשורת באוניברסיטת חיפה והיא בעלת תואר שני בתקשורת עם התמחות במדעי המדינה. עבודת הדוקטורט שלה עוסקת בשאלת השתתפות אנשים בתכניות ריאליטי ותחום המחקר שלה מתמקד בהשתתפות במדיה ובפרקטיקות של חשיפה עצמית המונית. מחקרה בנושא השתתפות במדיה זכה בפרס 'מאמר מצטיין' (Top Paper ) בכנס האגודה בינלאומית לתקשורת שנערך בלונדון, וכן שאר מחקריה שהוצגו בכנסים בינלאומיים וזכו לעניין ותמיכה. ד"ר הרשמן שטרית מעבירה מזה שנים רבות סדנאות ברטוריקה ועמידה מול קהל והיא מומחית בתורת השיח – הקורסים שלה משלבים תיאוריה ופרקטיקה והם פופולאריים מאוד בקרב הסטודנטים באוניברסיטה.

דוא"ל: michal.hershman1@gmail.com

eran vigoda gadot 2פרופ' ערן ויגודה - גדות

סיימתי את לימודי הדוקטורט בחוג למדע המדינה של אונ' חיפה בשנת 1997 בתחום הניהול והמנהל הציבורי. לאחר השתלמות פוסט-דוקטורט בבריטניה (British Council Scholarship) ובארה"ב (University of Georgia) שבתי לארץ ונקלטתי באוניברסיטה בשנת 2000. מאז ועד היום מחקרי מתמקדים בניהול של ארגוני ממשל ורפורמות בהם ובעיקר בניהול כח אדם ציבורי, התנהגות בעבודה ובארגונים ציבוריים, הקשר שבין הפרט וארגון, אזרחים וממשל, והאמון שנוצר במערכות ממשלתיות כתוצאה ממדיניות ציבורית בתחומים שונים. פרסמתי במהלך הקריירה עד היום 11 ספרים בהוצאות בינלאומיות וקרוב ל-90 מאמרים מדעיים שזוכים לתהודה, אזכורים והכרה בינלאומית נרחבת בתחום עיסוקי. הייתי והנני חבר מערכת בכתבי העת היוקרתיים ביותר בתחומי (PAR, JPART, ARPA) ופרויקטי המחקר שלי מומנו עד היום בהיקפים נרחבים על ידי קרנות יוקרתיות כמו EU, GIF, ISF, הקרן הלאומית למחקרי בריאות ומדיניות בריאות ועוד. הקמתי את תכנית מנהל השלטון המקומי בשנת 2000 וניהלתי אותה עד 2010, הייתי ראש בית הספר למדע המדינה בין השנים 2008-2013, הדרכתי כ-20 תלמידי דוקטורט עד היום ואני מאמין שהלימודים בתכנית הדמוקרטיה הם מהחשובים והמעניינים שבית הספר שלנו מציע.

דוא"ל: eranv@poli.haifa.ac.il

קישור לאתר אישי

yael ishaiפרופ' יעל ישי

פרופ' ישי כתבה את עבודת הדוקטורט שלה במסגרת החוג למדע המדינה באוניברסיטה העברית בירושלים (1976) בנושא סיעות בתוך מפלגות. מאז כיהנה כחברת סגל מן המניין בחוג (לאחר מכן בית ספר) למדעי המדינה באוניברסיטת חיפה בתפקידים שונים, כולל דיקן הסטודנטים. תחומי התעניינותה היו בארגונים שמנסים להשפיע על החלטות ציבוריות: חברה אזרחית ומפלגות פוליטיות. פרופ' ישי תופסת שתי ישויות אלה כמרתקות בגלל היכולת לערוך השוואות בינלאומיות, בגלל הגיוון העצום, ובגלל הרלבנטיות שלהן לחיי היום יום. בעיניה, פיצוח המבנים והתהליכים שמתרחשים בשתי הזירות הללו לא רק מעשיר את הידע על הפוליטיקה אלא גם מאפשר דיון נרחב בבעיות שמטרידות את "האזרח הקטן".

דוא"ל: yael.yishai@gmail.com

daphna canetti 3פרופ' דפנה קנטי

ראש ביה"ס למדעי המדינה. תחומי מחקר: קונפליקטים,פסיכולוגיה פוליטית, יחסים בין קבוצות, סובלנות פוליטית, פוליטיקה של איום ופוליטיקה ישראלית.

דוא"ל: dcanetti@poli.haifa.ac.il
קישור לאתר אישי

Asaf Turgemanד"ר אסף תורג'מן

אסף הוא עמית הוראה בבית הספר למדעי המדינה ובחוג ללימודים רב-תחומיים באוניברסיטת חיפה. במשך כמה שנים שימש כמרצה במכללת עמק יזרעאל בחוגים למדע המדינה ולתקשורת. אסף מלמד קורסים שונים, בעיקר בתחומי התאוריה הפוליטית, המחשבה המדינית והפילוסופיה היהודית. בעבודת הדוקטורט שלו עסק אסף בעקבותיהם של מיתוסים מעולם המסורות היהודיות בשיח החילוני בישראל. מחקריו בהווה עוסקים בקונפליקט שבין דת למדינה בישראל והם מתמקדים ברדיקליזם דתי ובמשמעויותיו והשלכותיו הפוליטיות של המיתוס המשיחי בחסידות חב"ד. בשנים 2010-2005 ריכז אסף את פרויקט "בצוותא" באוניברסיטת חיפה – פרויקט שמטרתו ליצור שיח חילוני-דתי סביב טקסטים יהודיים, קלאסיים ועכשוויים כאחד.​​​​