חדשות עמוד הבית

יום פתוח להרשמה לתשפ"א - אוקטובר 2020. הנרשמים ביום הפתוח יהנו מהנחה של 50% בדמי ההרשמה. בנוסף, כל מועמד שירשם לסמסטר ב' הקרוב (8.3.2020) בין התאריכים 2-6 בפברואר 2020 ייהנה מהנחה של 50% בדמי ההרשמה!

פרופ' אבי בן - צבי, ראש התכנית ללימודי דיפלומטיה, נבחר לחתן פרס ישראל לשנת תש"פ בתחום חקר חקר מדע המדינה, יחסים בינלאומיים ומדעי הניהול. מנימוקי הוועדה: "פרופ' אברהם בן צבי הוא מבכירי החוקרים בישראל ובעולם בתחום היחסים הבינלאומיים ועבודותיו מתמקדות ביחסי ישראל ארה"ב ובמדיניות החוץ של ישראל. לתחום זה חשיבות מכרעת על חוסנה של מדינת ישראל ועל מעמדה האסטרטגי ובטחונה בזירה הבינלאומית והאזורית".
"ספריו הרבים ועבודותיו המחקריות השפיעו על החשיבה של קובעי מדיניות והקימו דור של חוקרים צעירים ומוכשרים. בולטותו כבר סמכא בתחום זה הפכה אותו לדמות מרכזית המחברת בין העולם האקדמי לתחום קביעת מדיניות של ישראל והבנתה בעיני הציבור. על כל אלה מוענק פרס ישראל בתחום חקר מדע המדינה, יחסים בינלאומיים ומדעי הניהול".

השבוע בתקשורת: "תוכנית טראמפ פותחת בפני ישראל לראשונה אפשרות לעצב את המציאות ביהודה ובשומרון באופן המשרת את צורכי הביטחון הלאומי. עד כה עמדו בפניה רק שלוש אפשרויות מסוכנות ומזיקות. עכשיו נוצרו תנאים טובים למאבק על אופציה רביעית שתיתן מעננה לעיקר צרכיה", כתב ד"ר דן שיפטן ראש התוכנית הבינלאומית לביטחון לאומי באוניברסיטת חיפה בטור דעה שפורסם בעיתון ישראל היום.

המרכז לחקר מדיניות ואסטרטגיה ימית פרסם את ההערכה האסטרטגית הימית לשנת 2019/20. פרופ' שאול חורב, ראש המרכז והתכנית ללימודי ביטחון ואסטרטגיה ימית, התראיין בנושא בתוכנית קלמן סגל בכאן 11 ואמר בין היתר כי "חיל הים זכה בשני העשורים האחרונים להתעצמות. הוא הצליח להסביר היטב לדרג המדיני שהים מהווה עומק אסטרטגי וכי רכש הצוללות והשימוש בהן כעומק אסטרטגי הוא הדבר הנכון". פרופ' חורב התראיין בנושא גם בתוכנית מה בוער בגלי צה"ל ובראיון עומק במקור ראשון.

תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית למגזר הציבורי

contact us button