תכנית מחקרית במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית

יועץ מ"א:

אודות התכנית
תכנית יוקרתית זו מיועדת לסטודנטים מצויינים המעוניינים להרחיב השכלתם במסלול מחקרי בתחום מנהל ומדיניות ציבורית, ולרכוש את קדמת הידע המדעי בתחום מנהל ציבורי שיוכל גם להכינם ללימודים מתקדמים בתחום מנהל ציבורי (תואר שלישי - דוקטורט). התכנית המחקרית מנהל ומדיניות ציבורית, מציעה לסטודנטים מגוון רחב של קורסים בנושאים אקטואליים במיוחד ובעלי חשיבות תיאורטית ומעשית בתחום המנהל הציבורי. הלימודים אינטנסיביים אך מרוכזים במספר ימים בשבוע.

היקף לימודים
בתוכנית המחקרית בתחום מנהל ומדיניות ציבורית, היקף הלימודים יכלול 28 שש"ס (7 קורסי מ.א.) בהתאם לדרישות המחלקה.

מערכת הלימודים מתואמת באופן פרטני מול התלמידים.

בוגרי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר בארץ שלמדו לימודי מדעי המדינה בלבד בציון ממוצע 80 יוכלו להתקבל לתוכנית מחקרית בתחום מנהל ומדיניות ציבורית.
בעת ביצוע הרשמה באתר האוניברסיטה יש לבחור את התוכנית MPA - מחקרי - רק לבעלי תואר ראשון במדעי המדינה.

משך הלימודים
משך הלימודים במסלול המחקרי בתחום מנהל ומדיניות ציבורית יהיה עד 3 שנים.

מהלך הלימודים
מהלך הלימודים במסלול המחקרי בתחום מנהל ומדיניות ציבורית יבוסס על הדרישות הבאות:
קורסי שמיעה - יש לסיים שמיעת הקורסים בפרק זמן של עד שנתיים.
במהלך שנה א' ו- ב' יש למצא מנחה לעבודת תזה ולהגיע להצעת תזה מאושרת. שנה ג' (אם נדרשת) היא בעיקר לכתיבת העבודה.

דרישות
1. תלמיד במסלול א' (תזה) חייב להשיג ציון של 80 לפחות בקורס סדנת מחקר א' - מנהל ציבורי, וציון  86 לפחות בקורס גישות ואסכולות - מנהל ציבורי.
2. מציאת מנחה מהסגל הקבוע של המחלקה.
3. השתתפות בסמינרים מחלקתיים (הרצאות אורח) מדי סמסטר.