אודות בית הספר

פרופ' דנה ושדי, ראש בית הספר למדעי המדינה

בית הספר למדעי-המדינה הוא אחד המרכזים הגדולים והבולטים בארץ למחקר והוראה בתחומים של פוליטיקה וממשל, רעיון מדיני, יחסים בינלאומיים, מדיניות ציבורית, מנהל ציבורי, שלטון מקומי ופוליטיקה השוואתית. בתוכניות השונות של בית הספר למדעי המדינה לומדים מדי שנה כ-1300 סטודנטים, שמתוכם כ-650 סטודנטים לתואר ראשון וכ-650 סטודנטים לתואר שני. תוכנית הדוקטורט של ביה"ס למדעי המדינה היא מהגדולות והמוצלחות בארץ ובאוניברסיטה.

סגל המרצים של ביה"ס למדעי המדינה מורכב מבוגרי מיטב האוניברסיטאות בארץ ובעולם המתמחים בתחומים של פוליטיקה וממשל, יחסים בינלאומיים ומנהל ומדיניות ציבורית. ההישגים המחקריים של צוות מרצי ביה"ס למדעי המדינה, מתבטאים בפרסומים בכתבי עת מהמובילים בתחומם במדע המדינה, בזכייה במענקי מחקר מקרנות יוקרתיות ובהערכה הרבה לה הם זוכים בארץ ובעולם.

בבית הספר של מדעי המדינה באוניברסיטת חיפה פועלים שלושה מרכזי מחקר: המרכז לחקר הביטחון הלאומי, המרכז לחקר הניהול והמדיניות הציבורית, ומרכז חיפה למחקרי אטסרטגיה ימית.

חברי הסגל של בית הספר למדעי המדינה חברים במיטב מערכות כתבי העת בתחום מדעי המדינה - פוליטיקה וממשל, יחסים בינלאומיים ומנהל ומדיניות ציבורית, בארץ ובעולם כולו.

בוגרי בית הספר של מדעי המדינה באוניברסיטת חיפה ממלאים תפקידם בכירים בכל תחומי החיים ובכלל זה ניהול, תקשורת, ייעוץ ופוליטיקה. ביניהם ניתן למצוא קצינים בכירים במערכות הביטחון, ניצבים במשטרה ואלופים בצה"ל, שרים, חברי-כנסת, אנשי תקשורת מובילים ומנכ"לים של משרדי ממשלה. בוגרי תוכנית התואר השני והדוקטורט של בית הספר למדעי המדינה נושאים משרות אקדמיות בכירות בארץ ובעולם.