בשנים האחרונות מדינות רבות ברחבי העולם משקיעות עוד ועוד מאמצים בגיוס הטובים ביותר לשורות השירות הציבורי. הדבר נעשה מתוך ההבנה שגיוס האנשים המתאימים ביותר תסייע לשיפור איכות השירות שניתן לאזרחים. ההבנה הזאת עומדת הן בלב המחקר והן בלב הפרקטיקה של תחום המנהל והממשל במדינות מערביות. אנחנו, בבית הספר למדעי המדינה, רואים את עצמנו כשותפים לחזון הזה וכבעלי תפקיד משמעותי במימושו. ולכן, לקחנו על עצמנו את הזכות ואת החובה להכשיר את דור המשפיענים הבא של המגזר הציבורי.

התואר מתאים לאנשים עובדים, נמשך שנה אחת בלבד ומרוכז ליום לימודים אחד בשבוע (חמישי).

תכני התוכנית כוללים בין השאר: קביעת מדיניות ציבורית, ניהול והתנהגות ארגונית, פוליטיקה, אתיקה ושחיתות, משפט מנהלי, יזמות חברתית, כלכלה פוליטית ותקצוב ציבורי ועוד. הלימודים בתוכנית מאפשרים לסטודנטים.יות לקבל ידע תיאורטי עדכני לצד חיבור עמוק לשטח ולפרקטיקה. נוסף על הידע המועבר במגוון קורסים על ידי בכירי המרצים בתחום, הסטודנטים.יות בתוכנית מתנסים.ות גם בעבודה פרקטית העוסקת בסוגיות שהם.ן מבקשים.ות לבחון מעולמם המקצועי.

תנאי קבלה

בעלי תואר בוגר ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ או בחו"ל, שהשיגו ציון סופי של 80 לפחות. כמו כן, מועמדותם של בעלי ממוצע 76 תישקל ע"י וועדת קבלה חוגית.

מועמדים לתכנית שלא למדו מדעי המדינה במסגרת לימודיהם לתואר ראשון, יחויבו ללמוד קורס השלמה - מבוא למדעי המדינה. על המועמדים להשיג ציון 80 לפחות בקורס זה כתנאי לקבלתם כתלמידים מן המניין לתואר שני בתכנית ללימודי דמוקרטיה.

מועמדים שאינם עומדים בתנאים אלו – יופנו לוועדת חריגים. יש לפנות אל רכזת התוכנית.

קורסי הלימוד:

התוכנית מציעה קורסים בנושאים כגון מדיניות חברתית בישראל, כלכלה פוליטית, קביעת מדיניות ציבורית, אתיקה ניהולית, סדנת מחקר, גישות ואסכולות, משפט מנהלי, תאוריה ארגונית, ניהול משאבי אנוש ומנה"צ, כתיבת נייר מדיניות.

*רשימת הקורסים בתוכנית יכולה להשתנות.

למידע נוסף פנו אלינו:

מירי פיינרמן אשובה

חדר: 4004 ג

תחום המנהל והמדיניות הציבורית מתמקד בממשק שבין פוליטיקה, קביעה ועיצוב מדיניות ציבורית וניתוח המערכת הארגונית הציבורית במדינה המודרנית. בנוסף לחקר סוגיות עיצוב וקביעת מדיניות ציבורית, עוסק התחום במדעי הניהול, תוך הדגשת הקשרים בין תהליכים ומוסדות פוליטיים לבין פעילות ארגונית. מטרתה של התוכנית היא לקדם את המחקר בתחום ולספק ידע תיאורטי ופרקטי לעובדי המינהל הציבורי.

אנו מאמינים כי תיאוריה שאינה מחוברת לשטח אינה תיאוריה מוצלחת. אנו גם מאמינים כי מחקר אינטר-דיסציפלינרי, מוכוון פתרון בעיות ומכוון ערכים הוא הבסיס ללימודי מינהל ומדיניות ציבורית. הסטודנטים שלנו ירכשו את הידע והכישורים הנדרשים כדי לפתוח בקריירה או לחזק קריירה קיימת בשירות הציבורי, כשהם חדורים בערכים שיכוונו אותם למעורבות ציבורית ולהשפעה על סביבתם..

יתרונות התוכנית ללימודי מנהל ומדיניות ציבורית לעבודי המגזר הציבורי:

• סביבת לימוד מודרנית וחדשנית במחלקה מוערכת ברמה הלאומית והבינלאומית.
  • יחס אישי והתאמת התכנים השונים בתכנית לצרכים המשתנים של הסטודנטים שלנו.
  • אצלנו תפגשו את המרצים המובילים והמומחים בתחום המינהל והמדיניות בארץ ובעולם.
  • מספר רב של מומחים מהתחום המשפטי, הניהולי והארגוני, שהם בעלי ניסיון רב בעבודה עם גופי ממשל ומנהל ציבורי.
  • רבים מבוגרינו משתלבים בעמדות מפתח בסקטור הציבורי, השלישי והפרטי בישראל וחלקם אף ממשיך ללימודי הדוקטורט בישראל ובאוניברסיטאות מובילות בחו"ל
  • סיום התואר תוך שנה אחת בלבד.

התוכנית מיועדת לסטודנטים.יות המעוניינים.ות לפתח מסלול קריירה במגזר הציבורי או להתקדם לתפקידי ניהול והובלה בארגוני המגזר הציבורי (כגון: רמ"י, משטרה, חברת חשמל ועוד), הפרטי או השלישי (ארגונים ועמותות ללא כוונת רווח). כמו כן, התוכנית מתאימה לסטודנטים.יות המבקשים.ות להשפיע, להנהיג ולעצב את פני המנהל הציבורי של המאה ה-21.

לבוגרי.ות התוכנית יתרון משמעותי בהתמודדות על מגוון תפקידים בארגוני המגזר הציבורי ולעיתים תואר רלוונטי זה אף מהווה קריטריון חובה בהתמודדות במסגרת מגוון מכרזים למשרות ציבוריות שונות. יתר על כן, התכנית מהווה תשתית להשתלב בתפקידי מפתח במגזר הציבורי וכן לקידום במסגרת המסלול המקצועי הקיים.

הייחודיות שלנו

• היחידה בתחום המקנה תואר MPA-Master of Public Administration.
  • משלבת בין ידע אקדמי לבין עולם השטח והמעשה.
  • חוקריה מהמובילים בתחום בארץ ובעולם.
  • נבחרה על ידי ארגונים שונים כתוכנית הדגל להכשרת עובדים.ות ומנהלים.ות.

קורסי התוכנית בשנת תשפ"ד כוללים:

• מדיניות חברתית בישראל
  • כלכלה פוליטית