יועצת אקדמית: ד"ר רותם מילר מור אטיאס

חשיבותו של תחום הביקורת לקבלת החלטות ולניהול הולכת וגוברת במדינות OECD בכלל ובישראל בפרט. המרצים והחוקרים בתכנית לביקורת פנימית וציבורית עומדים בחזית הידע המתפתח בתום הביקורת ומובילים אותו בפרסומים אקדמיים בינלאומיים, כנסים ועוד. מטרתה של התכנית לביקורת פנימית וציבורית בבית הספר למדע המדינה באוניברסיטת חיפה היא להעביר ידע זה לסטודנטים, ולהכשירם לתפקידי ניהול וביקורת במגזר הפרטי והציבורי.

התכנית הוכרה על פי חוק הביקורת הפנימית התשנ"ב 1992. בסיומה מעניקה האוניברסיטה למוסמך תואר MPA וספח המעיד על התמחות בביקורת פנימית וציבורית.

התואר מתאים לאנשים עובדים, נמשך 4 סמסטרים רצופים (שנת לימודים מלאה + סמסטר) בהיקף כולל של 48 שעות סימסטריאליות, הלימודים מרוכזים ליום לימודים אחד בשבוע (שלישי).

התוכנית כוללת פרקטיקום בסמסטר הרביעי ללימודים, במסגרתו יבצע התלמיד דוח ביקורת פנימי בגוף רלוונטי. התכנית מיועדת הן לסטודנטים בתפקידי ניהול שונים, כולל תפקידי ביקורת, והן לסטודנטים ללא ניסיון בתחום. בוגרי התכנית לומדים גישות ניהול וניתוח ארגוני, יסודות ביקורת פנימית, ביקורת מדינה, ביקורת בשלטון המקומי, ביקורת במגזר העסקי, היבטים משפטיים בביקורת, ביקורת במערכות חשבונאיות ועוד. מלבד הידע המועבר במגוון קורסים שונים על ידי בכירי המרצים בתחום, הסטודנטים בתכנית מתנסים בעבודה מעשית בתחום הביקורת, המכשירה אותם למגוון תפקידי ניהול וביקורת.

תנאי קבלה

בעלי תואר בוגר ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ או בחו"ל, שהשיגו ציון סופי של 80 לפחות. כמו כן, מועמדותם של בעלי ממוצע 76 תישקל ע"י וועדת קבלה חוגית.

מועמדים לתכנית שלא למדו מדעי המדינה במסגרת לימודיהם לתואר ראשון, יחויבו ללמוד קורס השלמה - מבוא למדעי המדינה. על המועמדים להשיג ציון 80 לפחות בקורס זה כתנאי לקבלתם כתלמידים מן המניין לתואר שני בתכנית ללימודי ביקורת פנימית וחיצונית.

מועמדים שאינם עומדים בתנאים אלו – יופנו לוועדת חריגים. יש לפנות אל רכזת התוכנית.

למידע נוסף פנו אלינו:

אורלי משה

חדר: 4004 ב

תכנית הלימודים נפרשת על פני שנת לימודים אחת בתוספת סמסטר בודד (ארבעה סמסטרים רצופים). בשנה הראשונה מתקיימים קורסי הלימוד ובסמסטר הרביעי מתקיים הפרקטיקום בלבד (ללא קורסי לימוד).

• לצד הידע המועבר במגוון קורסים על ידי בכירי המרצים בתחום, הסטודנטים.יות בתכנית מתנסים.ות גם בעבודה מעשית בתחום הביקורת.
  • במסגרת הפרקטיקום מיישמים הסטודנטים את המתודולוגיות שלמדו באמצעות עריכת דוח ביקורת פנימית בפועל, בגוף מבוקר. במהלך הפרקטיקום עוברים הסטודנטים סדנאות מעשיות באינפוגרפיקה, עמידה מול קהל, הצגת דוח מול פורום מתאים וכו
  • התוכנית מותאמת לקהל המעוניין בהכשרה אקדמאית ומעשית לצד שגרת העבודה שלו ולפיכך הלימודים מרוכזים ביום לימודים מלא אחד בשבוע, יום ג'.
  • בנוסף, התוכנית כוללת העשרה ייחודית לסטודנטים.יות, ביניהם: סדנה, הרצאות אורח, ימי עיון וכנסים.

תכני התוכנית מגוונים ובין תחומיים, ביניהם: תיאוריה ארגונית והיבטים ארגוניים במגזר הציבורי, יסודות ביקורת פנימית, ביקורת מדינה, ביקורת בשלטון המקומי, ביקורת במגזר העסקי, היבטים משפטיים בביקורת, ביקורת מערכות ממוחשבות, ניהול סיכונים, ביקורת במערכות חשבונאיות ועוד.

למי זה מתאים ?

התוכנית מיועדת למועמדים.ות בתפקידי שונים במנהל הציבורי, לרבות תפקידי ניהול ותפקידי ביקורת וכן למועמדים.ות ללא ניסיון בתחום המבקשים להשתלב בתחום זה או להתקדם ולמלא תפקידים משמעותיים וניהוליים.

תעסוקה לאחר התואר

בישראל כיום מעל ל-1000 גופים מבוקרים, ביניהם: משרדי הממשלה, מוסדות שונים לרבות רפואיים, רשויות מקומיות, תאגידים סטטוטוריים, עמותות, חברות ממשלתיות ועוד.

בתום הלימודים בוגרי.ות התוכנית יוכלו להשתלב במגוון רחב של גופים במגזר הציבורי, השלישי והפרטי בישראל.

עבור המגיעים מתחום הביקורת הלימודים יהוו יתרון ובסיס לקבל תפקידים ניהוליים ובכירים.

הייחוד שלנו

• היחידה בתחום המקנה תואר MPA-Master of Public Administration.
  • הלימודים ייחשבו כקרדיטוריים לתואר מוסמך, לאחר שהתלמיד יעמוד במכלול התנאים הנדרשים לקבלת התואר. תכנית זו הוכרה ע"פ חוק הביקורת הפנימית, סעיף 3 (א) (5).
  • התוכנית מוכרת על ידי לשכת המבקרים הפנימיים בישראל ומקיימת שיתוף פעולה עמה.
  • סדנאות מעשיות במגוון תחומים.

קורסי התוכנית בשנת תשפ"ד כוללים:

• יסודות הביקורת
  • כלכלה פוליטית