היום יותר מתמיד, חשוב להבין לעומק את התהליכים הפוליטיים שעוברות מדינות וחברות במזרח התיכון כיום ובעבר. בשונה מהגישות המסורתיות של למידה ממוקדת מדינה, התכנית שלנו מציעה לימודי פוליטיקה של מזרח תיכון דרך למידה של שאלות רוחב ובמבט השוואתי בין חברות ומדינות האזור והעולם. שאלות כגון דגמי מעורבות פוליטית, משטרים במזרח התיכון, תהליכי דמוקרטיזציה, שאלות של ביטחון לאומי, אסלאם פוליטי, חלוקת עושר, פילוגים אתניים, חברתיים ותרבותיים והשפעתם על ההתפתחויות הפוליטיות. כמו כן, יבחן מיקומו של המזרח התיכון כחלק מהמערכת העולמית והאזורית שנוגעת למרחב המדיני והטריטוריאלי הקרוב למזרח התיכון,

התואר מתאים לאנשים עובדים, נמשך שנה אחת בלבד ומרוכז ליום לימודים אחד בשבוע (חמישי).

התואר כולל סיורי שטח במוסדות רלוונטיים לתחום הלימוד, ומגוון קורסים מרתקים הניתנים ע"י מיטב המומחים בנושאי הלימוד. 

תנאי קבלה

בעלי תואר בוגר ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ או בחו"ל, שהשיגו ציון סופי של 80 לפחות.

מועמדים לתכנית שלא למדו מדעי המדינה במסגרת לימודיהם לתואר ראשון, יחויבו ללמוד קורס השלמה - מבוא למדעי המדינה. על המועמדים להשיג ציון 80 לפחות בקורס זה כתנאי לקבלתם כתלמידים מן המניין לתואר שני בתכנית ההתמחות של פוליטיקה של המזה"ת בעת החדשה.

מועמדים שאינם עומדים בתנאים אלו – יופנו לוועדת חריגים. יש לפנות אל רכזת התוכנית.

*קורסי הלימוד

הקורסים בתוכנית עוסקים בנושאים כגון גישות ואסכולות, ישראל 2025, סוגיות ליבה בחברה ובפוליטיקה בישראל, סדנת מחקר, אתיקה ופוליטיקה, ועוד.

*קורסי הלימוד בתוכנית יכולים להשתנות.

למידע נוסף פנו אלינו:

מירי פיינרמן אשובה

טלפון: 04-8240019 מייל This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

חדר: 4004 ג

התכנית לימודי פוליטיקה של המזרח התיכון מציידת את הסטודנטים בכלים מדעיים להבנת ההתפתחויות במזרח התיכון תוך שימוש בכלים של ניתוח המתבססים על הסתכלות השוואתית, תיאורטית, בינלאומית וממקדת אותו בהבנת התהליכים הפוליטיים הרחבים במזרח התיכון.

יילמדו סוגיות כגון: מעצמות על ופוליטיקה אזורית במזרח התיכון, בחינת הקשר בין תהליכים אזוריים וגלובליים כגון התפתחות כלכלית מואצת במרכז אסיה, אפריקה ואירופה ובין התפתחויות פוליטיות במזרח התיכון, וכדומה.

קורסי התוכנית בשנת תשפ"ד כוללים:

  • גישות ואסכולות
  • סוגיות יסוד בפוליטיקה של המזה"ת בעת החדשה
  • הפוליטיקה של יחסי רוב- מיעוט
  • המשטר הפוליטי בעולם הערבי
  • סדנת מחקר במדעי החברה
  • קונפליקטים מעצבים בדמוקרטיה הישראלית
  • קורס קמפוס – סיורים בשטח
  • דמוקרטיה ומשטר בישראל -משבר הדמוקרטיה הליברלית
  • דמוקרטיזציה בעולם הערבי 

תלמידים שיבקשו לכתוב תזה בתוכנית לימודי מזרח תיכון, יוכלו לעשות זאת בתום הסמסטר הראשון ללימודיהם בתכנית, בהתאם לעמידה בדרישות בית הספר למדעי המדינה.