יועץ מ"א בית ספרי: ד"ר יניב ריינגוורץ

תחום המינהל והמדיניות הציבורית מתמקד בממשק שבין פוליטיקה, קביעה ועיצוב מדיניות ציבורית וניתוח המערכת הארגונית הציבורית במדינה המודרנית. בנוסף לחקר סוגיות עיצוב וקביעת מדיניות ציבורית, עוסק התחום במדעי הניהול, תוך הדגשת הקשרים בין תהליכים ומוסדות פוליטיים לבין פעילות ארגונית. בין הנושאים שיילמדו: מדיניות ציבורית, משפט מנהלי, ביקורת ציבורית ופנימית, משפט ציבורי, כלכלה פוליטית, התנהגות ארגונית, וניהול משאבי אנוש, תקצוב ציבורי ועוד.

התואר מעניק MPA במנהל ומדיניות ציבורית. במסגרת התואר תיכתב עבודת גמר מחקרית - תזה.

מיד עם הקבלה לתואר יצוות מנחה זמני לכל סטודנ/ית. התואר הינו בהתאמה אישית. יילמדו 5 קורסי הליבה הנדרשים לשם ההסמכה של ה-MPA, וניתן לבחור קורסים בהיקף 8 שש"ס לפי תחומי העניין והמלצת המנחה, מבין כלל הקורסים הנלמדים בבית הספר למדעי המדינה.

משך הלימודים: שנתיים עד 3 שנים.

תנאי קבלה:

מועמדים לקבלה תלמידים בעלי תואר ראשון אשר:

א .ציונם הממוצע הסופי במדעי המדינה, או בתחום מקביל בלימודי התואר הראשון, הינו 85 לפחות, וציונם בחוג השני לתואר בוגר לא יפחת מ-76. קבלת מועמדים בעלי ממוצע 76 בתחום מדעי המדינה תיבחן ע"י וועדת קבלה חוגית.

ב. מועמד שלמד במוסדות לימוד קודמים ששפת ההוראה בהם אינה עברית, חייב לעמוד בבחינת ידע בעברית ברמה הנדרשת ע"י האוניברסיטה כתנאי לקבלתו.

כמו כן יהיו מועמדים לקבלה בעלי תואר ראשון שלא למדו מדעי המדינה או תחום מקביל בלימודי התואר הראשון ואשר:

א. ציונם הממוצע בכל לימודי התואר הראשון הינו 85 לפחות, ולא פחות מ 76 בכל חוג.

ב. למדו קורס השלמה "מבוא למדע המדינה" בציון ממוצע משוקלל של 80 לפחות.

ג. מועמד שלמד במוסדות לימוד קודמים ששפת ההוראה בהם אינה עברית, חייב לעמוד בבחינת ידע בעברית ברמה הנדרשת ע"י האוניברסיטה כתנאי לקבלתו.

למידע נוסף פנו אלינו:

גב' טליה אסבן –יחיעם