*תוכניות MA בשנה אחת

ניהול משא ומתן וקבלת החלטות

תנו לנו לעזור לכם לקבל החלטה... תואר שני ביחסים בינלאומיים עם התמחות ייחודית ובלעדית בארץ - בניהול משא ומתן וקבלת החלטות. קבלת החלטות ומשא ומתן הינם תחומים חשובים בכל מגזר רלוונטי בשוק העבודה. בין אם אתם מעולם השיווק, ההיי-טק, המשפטים, השלטון המקומי, המגזר הציבורי ועוד - אנו מזמינים אתכם/ן להצטרף אלינו ולקבל כלים ניהוליים, תובנות וזוויות ראיה חדשות, שיאפשרו תפקוד טוב יותר בסביבתכם הארגונית, המנהלית, הדיפלומטית והאסטרטגית.

התואר מתאים לאנשים עובדים, נמשך שנה אחת בלבד ומרוכז ליום לימודים אחד בשבוע (חמישי).

התואר כולל סיור לימודי בחו"ל ומגוון קורסים מרתקים בתחום תורת המשחקים, הדמיית תהליכי קבלת החלטות, סדנת רטוריקה, ניהול קונפליקטים ועוד. 

תנאי קבלה

בעלי תואר בוגר ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בארץ או בחו"ל, שהשיגו ציון סופי של 80 לפחות.

מועמדים לתכנית שלא למדו מדעי המדינה במסגרת לימודיהם לתואר ראשון, יחויבו ללמוד קורס השלמה - מבוא למדעי המדינה. על המועמדים להשיג ציון 80 לפחות בקורס זה כתנאי לקבלתם כתלמידים מן המניין לתואר שני בתכנית ההתמחות לניהול משא ומתן וקבלת החלטות.

מועמדים שאינם עומדים בתנאים אלו – יופנו לוועדת חריגים, יש לפנות אל רכזת התוכנית.

*קורסי הלימוד:

קורסי הלימוד בתוכנית כוללים נושאים כגון יישום תהליכי קבלת החלטות, סדנא בסוגיות נבחרות במדיניות החוץ של ישראל, גישות ואסכולות ביחסים בינלאומיים, ניהול מו"מ וקבלת החלטות, סדנת מחקר, 

ארגונים בין-לאומיים, כלכלה פוליטית בין-לאומית, סין ומה שבניהם, קבלת החלטות בדמוקרטיות, דיקטטורות, ומה שביניהן, מנהיגים וקבלת החלטות במדיניות חוץ.

*רשימת הקורסים אינה סופית ויכולה להשתנות. 

למידע נוסף פנו אלינו:

מירי פיינרמן אשובה

טלפון: 04-8240019 מייל This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

חדר: 4004 ג

מטרתה העיקרית של התכנית ללימודי תואר שני עם התמחות בניהול משא ומתן וקבלת החלטות היא להקנות לתלמידיה הבנה מעמיקה של טבעה וקווי אפיונה הייחודיים של הסביבה הבינלאומית העכשווית, ויכולת התמודדות עם צרכיה ואילוציה באמצעות המדע והאמנות של ניהול משא ומתן וקבלת החלטות. נדבך מרכזי בהתמחות זו יהווה לימוד טקטיקות ושיטות לניהול משא ומתן בתהליכי קבלת החלטות, תוך התמקדות בשני קטבים: הקוטב השיתופי, המושתת בעיקרו על צעדים בוני אמון, מחוות וחיפוש מכנה משותף כשהשימוש במנופי לחץ הינו שולי, והקוטב הכפייתי, המושתת בעיקרו על מהלכים כוחניים של הרתעה, אכיפה ולחץ, ותוך כדי בחינת יתרונותיהם וחסרונותיהם היחסיים של שתי הטקטיקות.

במסגרת זאת יושם דגש מיוחד על קשת האתגרים במישורים הדיפלומטיים והאסטרטגיים שבפניהם ניצבת היום ישראל - כבסיס לימודי מרכזי וכמקור להפקת לקחים ויישום רפורמות. עם זאת, ההתמחות חורגת ביסודה מהקשר אזורי או תחומי בודד ומוגדר, והיא נועדה להעשיר ולספק כלים מחשביים וניתוחיים, תובנות וידע מקיף, מגוון ורב-תחומי, לקהלי היעד המרכזיים שלה, הנדרשים לנהל משא ומתן מעשי ולקבל החלטות מעשיות, הן בשירות הציבורי-ממשלתי והן במגזר העסקי, כמו-גם בארגונים בינלאומיים, שבפניהם אופק של פעילות מעשית ענפה בסביבה אסטרטגית מקומית, אזורית וגלובלית מורכבת ורבת-פנים.

מעבר לדגש המושם בתכנית הלימודים על צורכיהם של קהלי היעד העיקריים מכווני המדיניות, תכנית הלימודים תהיה פתוחה לקהלים נוספים שיעמדו בתנאי הקבלה ויהיו בעלי זיקה לעולם הידע והמושגים, כמו גם לקווי המתאר ולאתגרים של עידן הגלובליזציה. התמחות זו כוללת מספר עוגנים ומוקדי לימוד והתמחות מרכזיים (משא ומתן, קבלת החלטות, אסטרטגיה ודיפלומטיה); וזאת תוך כדי שיקוף ההוויה הבינלאומית בעידן שלאחר המלחמה הקרה, ותוך ראייה אינטגרטיבית של התהליכים המתרחשים בה.

התכנית חותרת להרחבת האופקים במכלולים ותחומים שונים ומגוונים המטופלים בהקשר מערכתי כולל, כמו-גם לפיתוח כלים ותובנות שנועדו להעניק פרספקטיבה חדשה לטיפול במגוון רחב של סוגיות המשפיעות או מעוצבות בסביבתה הדיפלומטית והאסטרטגית של ישראל.

קהל היעד לתכנית ללימודי תואר שני עם התמחות בניהול משא ומתן וקבלת החלטות הינו אוכלוסיה מגוונת של בוגרי תכניות לימוד במדעי החברה, בעלי ניסיון ניהולי הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי, שיש להם עניין לעגן את פעילותם השוטפת בהקשר מושגי, אזורי והשוואתי רחב, וכן לבעלי ניסיון ניהולי בהקשר בינלאומי. במיוחד פונה התמחות זו למנהלים בשירות הציבורי, שתחום עיסוקם כולל את היחסים הבינלאומיים כתחום ליבה, או משיק לו (משרד החוץ, התעשיות הביטחוניות, רפא"ל, צים, התעשייה האווירית ועוד).

היתרונות בהצטרפות לתכנית:

תואר יוקרתי בעל משקל רב בשוק העבודה, תוך שנת לימודים אחת!

בתכנית מלמדים מיטב המומחים בארץ בתחום קבלת החלטות ומשא ומתן. התכנית מתאימה לכל מי שמתמודדים בחייהם עם סוגיות מורכבות בניהול, בסביבה אסטרטגית תחרותית ובצורך בקבלת החלטות בצורה מושכלת.

תלמידי התכנית מקבלים ניסיון יישומי המבוסס על למידה מעמיקה. על מנת לפתח יכולות יישומיות בתחום, יבוצעו סימולציות המדמות מקרים מהמציאות. התלמידים יוכלו, בעזרתם של מומחים, להכין עצמם לקראת פעילות יישומית.

הרצאות אורח מגוונות יאפשרו הכרות עם בעלי המקצוע בתחום תוך התרשמות מהמתרחש במערכות וארגונים שונים.

בתכנית תלמידים ממגזרים מגוונים, דבר המאפשר היכרות עם תפיסות שונות. זוהי הכנה מצוינת לגיוון הקיים בשוק העבודה.

בעזרת מגוון רחב של נושאים בתוכנית הלימודים נפתחות בפני התלמידים אופציות רבות יותר בהמשך הקריירה: לימוד קורסים מתחום הדיפלומטיה, תקשורת בניהול קונפליקטים, מלחמה ושלום, משא ומתן בקונפליקטים, יחסים בין לאומיים ועוד, מאפשר הכנה טובה יותר לקראת העשייה בתחום.

הלימוד בקבוצת למידה קטנה ואיכותית תורם לסיעור מוחות ולתהליך לימודי אינטראקטיבי.

התכנית מאפשרת התמקצעות הפותחת פתח לתחום תעסוקה נוסף ואף שילוב בין תחומים בשוק העבודה.

סיום התואר השני מקצר את הדרך לקראת לימודי הדוקטורט. תלמידים שיהיו מעוניינים וימצאו מתאימים יוכלו לבצע השלמות לקראת מועמדות לדוקטורט.

כמטלה סופית לקראת השלמת הלימודים לתואר יחויבו כל תלמידי התוכנית בכתיבת עבודת גמר (פרוייקט סופי). העבודה תתמקד בניתוח אירוע או אירועים מדגימים, שבהם ייבחנו או ייושמו חלק מן התאוריות והמודלים שפותחו במהלך הלימודים. העבודה תכתב בהנחיית אחד ממורי התוכנית.

קורסי התוכנית בשנת תשפ"ד כוללים:

  • יישום תהליכי קבלת החלטות הדמיה של המשבר בניקוסיה
  • סדנא בסוגיות נבחרות במדיניות החוץ של ישראל
  • מנהיגים וקבלת החלטות במדיניות חוץ
  • ניהול מו"מ וקבלת החלטות
  • ארגונים בין-לאומיים, כלכלה פוליטית בין-לאומית, סין ומה שבניהם
  • יחסים בינלאומיים במזרח התיכון
  • קבלת החלטות בדמוקרטיות, דיקטטורות, ומה שביניהן
  • החברה והפוליטיקה הישראלית בצל הטרור
  • מבוא לדיפלומטיה בינלאומית וישראלית